Hösten har kommit till Kungsbacka. I och med detta är det dags för oss att inleda projekt göra färdigt övervåningen. Det kommer bli två-tre väldigt hektiska veckor för vår lilla familj. Men sen är vår övervåning totalrenoverad.
 
Vad är på gång nu då?
- Imorgon återkommer vår rörmokare med besked om leveransdag för golvspånskivorna. Troligtvis kommer de redan på tisdag.
- Om de kommer enligt plan, sätter vi igång med att riva ut alla golv, inklusive undergolvet som är spikat på bjälklaget, i vardagsrummet, hallen och L:s rum. När detta är gjort kommer vår röris och borrar för slanggenomföringar.
-Vi har sedan fram till lördag 23/9 på oss att lägga ut golvspån på bjälkaget. 
-Lördag 23/9 kommer firman och lägger slang, plåtar, och sätter skåpet, samt kopplar in det i bergvärmepumpen.
-Eventuellt blir det jobb på söndagen med.
-När golvvärmen är inkopplad har vi fram till söndag 1/10 på oss att lägga nya golv och byta innerdörrar. Vi kommer lägga parkett i alla utrymmen förutom framför öppna spisen och den delen av hallen som hänger ihop med ytterdörren.
 
Vill bara tillägga här att rörmokaren inte jobbar svart. Firman är dock nystartad och som en deal med deras tidigare arbetsgivare, så får de köra sitt egna företag fre-sön under uppsägningstiden. Därav de udda timmarna. Vi betalar dock som om arbetet gjordes en vardag. 
 
Vecka 40 kommer Kungsbacka Tak & Bygg och sätter skjutdörrspartiet, byter fönster i vårt och L:s sovrum samt borrar och sätter in tilluft i alla sovrum samt vardagsrummet.
 
Därefter följer projekt gipsning. Vi kommer gipsa om väggarna i hallen och L:s rum. Sedan har vi inte bestämt oss för om vi ska måla eller tapetsera. Slutligen kommer vi sätta in en grund skjutdörrsgarderob i hallen och en vanlig garderob i L:s rum. Och sen mina vänner, sen är vi färdiga med en renovering som startades i oktober 2012.
 
Vi är dock inte färdga med källaren. Allt material finns så vi har sagt att vi tar det allt eftersom. Huvudsaken var att vi skulle få ytor att göra av entr+eplan på inför denna renoveringen, och det har vi :)
Golvvärme, Planering, Renovering, Renoveringsblogg, Vattenburen golvvärme,

Kommentera

Publiceras ej