Söndag 18 september tömde vi ut det sista ur vårt vardagsrum, hall och L:s sovrum. Det hade blivit dags att börja riva upp alla golv.
 
 
Hej då parketten
 
Det kan ju uppfattas som rätt waste att bryta upp en gammal parkett men vi har dels problem med att golven knapar något kopiöst i de rum vi ska byta i. Dessutom var parketten repad på sätt som gjorde att det var omöjligt att slipa om den och få den fin. Slutligen väljer vi att sätta ett skjutdörrsparti och även om vi kunnat flytta elementet, hade vi ändå behövt riva upp den på vissa ställen för att kunna dra nya vattenledningar. Så sammantaget kändes en lösning med golvvärme och ny parkett som den långsiktigt mest hållbara.
 

Förklaringen till knaket? Underdimensionerat..
 
När allt golv var utrivet konstaterar vi två saker. Dels ligger bjälklaget i vardagsrummet inte på samma håll som i och dels sviktar golvet rejält. Alltså som i jättemycket. Det var bara att åka till Byggmax och köpa reglar och växla av bjälklaget. Vi kunde också konstatera att bjälklaget var väldigt ojämt, och inte rakt för fem öre. Det slutade med att vi fick höja golvet med de nya reglarna för att få dessa i lod. Därefter "remsade" vi det gamla bjälklaget och sedan fick vi tillslut ett bjälklag att kunna bygga vidare på. Värt att veta: det är typ omöjligt att få gamla golv raka. Inte ens nya golv är helt i lod idag utan de får också lov att luta.
 

L:s blivande rum
Därefter inleddes operation skyffla sågspån. Hål för vattenledningarna skulle borras genom bjälklaget. Vi passar nämligen på att dra fram rör till vårat och I:s sovrum, samt köket. Utifall att vi en dag skulle vilja lägga golvvärme även i dessa rum.
 
 
"Rörigt värre" som rörmokaren sa
 
Fortsättning följer...
Byggmax, Golvvärme, Renovering, Renoveringsblogg, Vardagsrum, Vattenburen golvvärme,