Vår dotter I har hunnit bli 3,5 månad. Även om vi inte känner oss helt redo för att hon ska flytta till eget rum så skadar det inte att börja planeringen. Inför varje projekt så brukar jag sätta mig ner och fundera på vilka alternativ som kan vara aktuella. Sedan lägger jag fram förslagen för A, som sedan väljer bland mina alternativ. Oftast kommer han med ett inspel som gör att jag får omarbeta mina förslag och sedan har vi en vinnare att köra på.
 
Nu har jag redan smygstartat genom att fastna för en tapet. Tapeten fick godkänt utan protester (!) och kommer inhandlas. Nu funderar jag på om resten av väggarna skall vara vita eller om vi ska sätta en mindre mönstrad tapet på de andra två väggarna...?
 
Intrade har en matchande tapet i samma serie med fyra hjärtan på (hearts 390:-/rulle)
 
Sedan har vi redan stött på "problem" med garderoben. Den befintliga är otroligt dåligt planerad och därför vill vi byta ut den. Ikea har tyvärr slutat sälja 250 cm-varianten som var den vi hade tänkt sätta in. Befintlig garderobvägg är ca 260 cm bred. Alternativet kan bli att riva även den garderob som öppnas från hallen för att kunna sätta en 2 x 150 cm. Alternativ 2 är att ha en 200 cm och då ha någon platsbyggd hylla bredvid. Sista alternativet är att skippa skjutdörrar och istället ha vanliga garderober med dörrar. (Det fjärde alternativet är att köpa från annat ställe men det skulle innebära minst 5000 kr mer på de ställen jag tittat på vilket blir för dyrt i dagsläget.)
 
Garderobsbestyren blir det som avgör om vi ska gipsa om taket, eller bara laga det och sedan måla om det. Den gamla glasfiberväven som satts vid skarvar har nämligen gjort sitt - vilket medför att vi har "sprickor" i rätt många tak här i huset.
Barnrum, Ikea, Renovering, Renoveringsblogg, Skjutdörrsgarderob,