Ett annat projekt vi tillslut fick tummen ur att genomföra var asfaltering av vår uppfart. Efter dräneringen 2012 saknades dels en stor del asfalt, dels satte sig den delen som grävdes upp. Därför har vi velat göra i ordning uppfarten men först avvaktade vi bergvärme och sedan fiberinstallation. 
 
Fibern visade det sig att den kunde de dra under altanen och därför var det egentligen bara att tuta och köra. Men, sen kom offerterna. 65 000-ish och då valde vi att göra badrummet istället. Man kommer ju en rätt bra bit på dessa pengar även när det gäller badrum.
 
Men, genom kontakter så fick vi nys om Lemminkäinen. De skulle ta 220 kr + moms per m2 (dvs 275 kr) och det var ju en heeeelt annan summa än vad vi fått sedan tidigare. Så vi fick hjälp av samma bekant som hyvlade vår trädgård som hyvlade bort all den gamla asfalten. Sedan la vi ut 7 m3 grus (0-32 köpt från Bröderna Johansson) och hyrde en padda från Stål & Hyr.
 
7 kubik 0-32 på plats
 
Ett antal vändor med paddan senare...
 
Om någon undrar varför varför vi skurit asfalten som vi gjort så beror det på att det är så vår tomtgräns ser ut. Kommunen ansvarar för gatan och därför återställer vi bara det som var förstört utöver det som var på vår uppfart.
 
Några dagar senare kom Lemminkäinen och 2 timmar senare...
 
58 m2 asfalt på plats
 
När man asfalterar på sommaren så är asfalten varm länge. Så vi väntade 1 vecka innan vi började parkera där igen för att undvika spår i asfalten.
 
Återigen, har inte koll på exakt summa men asfalteringen kostade 15950 kr, gruset ca 2000 kr och hyran av paddan 600 kr. Sedan tillkom lite avgift för deponeringen av den gamla asfalten men vi klarade oss på under 20 000 kr. Ni vet vad man säger? Tala är silver men kontakter är guld...
Asfalt, Asfaltering, Bröderna Johanssons Sandförsäljning, Lemminkäinen, Stål och hyr, Uppfart,