Som jag skrev tidigare så höll vi på med offerter för att dra igång ett riktigt mastodontprojekt här hemma; skjutdörrsparti i vardagsrummet, ny parkett med vattenburen golvvärme i vardagsrum, hall och L:s rum, byte av fönster i vårt och L:s rum, samt upptagning av tilluft i våra tre sovrum samt vardagsrummet.
 
Det senare beror på att det saknas tilluftsventiler på entréplan i det här huset. De gamla tvåglasfönstrena är inte direkt täta, så huset har "andats" på så vis, men när vi byter till moderna fönster blir det tätt. I I:s rum valde vi en spaltventil till hennes fönster, men vi har märkt att det fungerar väldigt dåligt nattetid, när hennes rullgardin är nerfälld och därmed täpper för ventilen. Vi sover för det mesta med öppna dörrar, men har vi haft stängt är det riktigt dålig luft redan nu. Så därför gör vi om och gör rätt och sätter in riktiga ventiler nu istället.
 
När det gäller skjutdörrsparti har vi haft Alufront från Sävedalen hos oss. Thomas är otroligt trevlig och kunnig och han informerade oss om balken (vilket vi såklart inte tänkt på överhuvudtaget...). Deras offert för ett 3-glasparti med en fast och en rörlig del (4,54 långt), med aluminiumbeklädnad utvändigt inkl montering låg på 76 900:- Det som tillkom var bl.a. kostnad för lås och kranbil och i montering ingick drevning men själva listning osv fick vi antingen fixa sjäva, eller anlita någon för. Utöver detta så behövde vi även få till balken samt riva ut fönstrena. Alufront arbetar med Schüco, som är ett tyskt företag. Alla delar tillverkas där men monteras sedan ihop hemma i Sverige.
 
Vi ringde därför Kungsbacka Tak & Bygg som vi anlitade när vi gjorde köket. Vi ringde även dem när vi höll på med badrummet men då var de tyvärr uppbokade en lång tid frammåt och därför anlitade vi Benny Karlsson för det projektet. Nu känns det dock som att man behöver lite mer manpower för att detta projekt ska bli bra, och därav tillbaka till KTB.
 
Väl här blev vi också erbjuda en annan lösning från Trarydfönster. Eftersom vi har eluttag på vardera ände fönstrena så föreslog KTB att eftersom man ändå får lägga stöttorna till balken innanför dessa så att gluggen minskar, så kan man istället ta ett parti på 4 m och därmed spara de ganska många kronor som de extra 54 cm ändå kostar. Det skulle då vara ungefär 20 cm kvar av vår glugg och då skulle det kunna funka bra med Traryds lösning som maximalt kommer som 4 m långt. Kostnadsmässigt skulle vi landa på ungefär samma, då montering, låskolv och kranbil ingick i de 86 000 kr som offerten landande på. Här skulle vi dessutom få en helhetslösning där en firma ansvarar för allt och där det inte blir på vår risk att snickarna gjort vad de ska den dagen kranbilen kommer med partiet och därför valde vi att helt köra på Kungsbacka Tak & Bygg. 
 
Totalt ligger offerten på närmare 139 000 kr (efter ROT) och då ingår alltså allt det som nämns i första stycket, dvs även två Elitfönster med aluminiumbeklädnad inkl plåtarbete och håltagning och isättning av tilluftsventiler (parkett och golvvärme kommer utanför). Vi har dock valt att få arbetet utfört på löpande räkning istället för fast pris. Det är vår erfarenhet att det oftast kostar oss konsumenter lite mindre, eftersom firman tar höjd för oförutsedda händelser. Nu har KTB redan varit hos oss och arbetat tidigare och vi känner därför ingen oro för att de skulle fakturera oss för timmare de inte är här. Kort och gott, vi förväntar oss inga oförutsägbara händelser och har fullt förtroende för snickaren, därför blir det på löpande räkning. Det återstår sedan att se om det kommer göra något på priset eller inte. De största posterna är trots allt material :)
 
Nästa steg blir att en projektledare därifrån kommer ut och kontrollmäter innan fönster och dörrar beställs. Sedan sker själva arbetet efter deras semester någon gång. Även om det såklart hade varit underbart att få njuta av sommaren med en rejäl skjutdörr mellan vardagsrum/altan så känns det ändå helt ok att vi får vänta. Projektet med att lägga 45 m2 parkett och golvvärme måste ju hinnas med dessförinnan och det får vi möjlighet att göra på A:s semester. Vi kommer även renovera hallen och L:s rum, men om det blir samtidigt eller först till hösten får vi se. Vi har trots allt två barn och oss själva att ta hand om med, men oh, så skönt att denna boll är i rullning. 
 
Bild lånad från www.trarydfonster.se - ett sånt här parti blir det!
10x40, Alufront, Elitfönster, Kungsbacka Tak & Bygg, Renovering, Renoveringsblogg, Skjutdörr, Skjutparti, Trarydfönster,

Kommentera

Publiceras ej