Fredag den 13 oktober hör vi hur det brötar ute på altanen. Vi tittar ut och möts av denna synen:
 
Kärlek vid första ögonkastet
 
Skjutdörrspartiet var äntligen här! Tillsammans med två vanliga fönster som vi passade på att byta i vårt och L:s sovrum. I avtalet ingick också håltagning och installation av fyra tillutsventiler.
 
Utrivet, i väntan på balk
 
Vi anlitade Kungsbacka Tak & Bygg för hela jobbet. Vi hade det rätt svalt hemma så vi höll oss därifrån så mycket det gick så att snckarna fick jobba på ostört.
 
Limmträbalk och skjutdörrsparti på plats :)
 
Det slumpade sig dock så att jag precis kom hem lagom till att se åtta män med sugproppar (finns säkert en mer korrekt term) som lyfte hela partiet på plats. Alltså wow säger jag bara! 
 
Tätat, gipsat och fodrat
 
Vi är så galet nöjda med vårt val. För vår del återstår dock här att gipsa taket och måla/tapetsera hela vardagsrummet. 
 
Sett från utsidan
 
Missöden? Nej, allt flöt på enligt plan med snickarna. Däremot var fakturan fel (vad vet vi inte riktigt) men den var på 72 000 kr mer än avtalat. Om det var något som blev fel i faktuereringen, mänskliga faktorn, eller berodde på något annat men i slutänden har vi betalat det vi var överens om, ca 142 000 kr.
 
I det priset ingick ett fyra meter brett skjutdörrsparti i 3-glas från Trarydfönster, med invändig låscylinder och utvändig aluminiumbeklädad, två Elitfönster (också alu), fyra freshventiler samt allt arbete och material. Detta är i särklass något av det dyraste vi gjort i huset men vi är mer än asnöjda. En sån standardhöjning!
 
Vi märker stor skillnad på inomhusklimatet efter tilluftsventilerna med. Vi kunde uppleva väldigt dålig luft i sovrummen om vi sov med stängd dörr men så är det inte längre. Lukten från färg/tapet försvinner på några timmar medan den satt kvar i över en vecka när vi renoverade I:s rum. Så kort och gott, mer ventilation åt folket!
 
Elitfönster, Freshventiler, Kostnad, Kungsbacka Tak & Bygg, Renovering, Renoveringsblogg, Tilluftsventil, Trarydfönster,