En av de saker som vi dragit på sedan vi flyttade in är byte av fönster på husets södersida. Vi har spånat lite fram och tillbaka hur vi skulle kunna göra. I vårt sovrum och L:s blivande är det rätt givet, vi ersätter de två rutorna med en stor. Precis som vi gjorde på norrsidan.
 
I vardagsrummet har vi gått ifrån att behålla nuvarande disposition med tre öppningsbara fönster och en altanpardörr, via att ha tre fasta fönster och en altanpardörr, till att skrota hela skiten och sätta in en skjutdörr hela vägen istället!
 
Vi är än så länge bara på offertstadiet men det är många pusselbitar att lägga. Bl.a. behöver vi (med största sannolikhet) växla av och det är inget vi gör själva. Vidare medför skjutdörr att elementet skrotas, till förmån för vattenburen golvvärme... Och då måste vi såklart byta hela parketten. Ja, ni hajar. Detta blir inte gratis. Men vi tror att det skulle ge huset ett extra lyft och ibland... ibland är även drömmar värda sin plats i vårt lilla hus.
Fönster, Fönsterbyte, Glas, Renovering, Renoveringsblogg, Skjutdörr,

1 kommentarer

Kesab AB

08 Jun 2017 14:38

Hej,
Har ni funderat på att köpa in fönster från utlandet? till exempel från Polen? Samma kvalité men till ett lägre pris :)
//
Kesab AB
www.kesabbygg.se

Svar: Hej! Nej, vi har bara tittat runt bland svenska tillverkare (även om allt säkert görs utomlands ändå). Nu fick vi en bra deal på Elitfönster när vi bytte på nordostsidan så därför vill vi hålla oss till samma tillverkare på sydvästsidan. Men det är definitivt något vi ska tänka på i framtiden om vi byter fönster i källaren med (de får vara kvar sålänge). Tack för tipset!
R & A

Kommentera

Publiceras ej