Bloggen har legat tyst sen årsskiftet. Den stora anledningen är att vi inte renoverat något under våren. Och den största anledningen till det var att vi fick tillökning i början av juni när L föddes. Med hus är det ju alltid småpill men vi har hållt det på den nivån, småpillsnivån. Men i juli fick vi slutligen tummen ur och satte igång med altanen. Trappa och pallkrage stod på tapeten
 
Ett efterlängtat trappsteg på plats
 
Vi har velat en del i huruvida vi skulle ha trappa hela vägen, eller om vi skulle satsa på något annat. Vi valde "annat" och satte ett staket som fungerar lite som insynsskydd också. 
 
Staket/insynsskydd som ändå inte tar bort den öppna känslan - supernöjda
 
Sedan kom regnet. Och då slutade jag fota... Det som inte förevigats är den stora pallkragen som byggts mellan trapporna. Vi har en bran slänt här och därför lämpade det sig inte med trappsteg hela vägen (mindre kul att ramla direkt du går ner från trappan). Istället byggde vi som sagt pallkragen, eller "krukan" som A kallar den. Det var såpass sent på säsongen att den ännu inte fått något planterat i sig. Men det lutar åt blommor pga väderstrecket.
 
Att gå från ett barn till två har medfört att jag inte har den järnkoll på kvittona som jag brukar ha. Jag vet därför inte exakt vad detta har kostat. Men ca 4000 kr för vangstycken (XL-Bygg) och trall/överliggare/ribbor/skruv, resten helt enkelt (Byggmax).
Altan, Byggmax, Trall, Trappa, Vangstycke, XL Bygg,

Kommentera

Publiceras ej