Idag skiner solen för fjärde dagen i rad i Kungsbacka. Det är riktigt skönt ute och vi hoppas att detta är starten på en riktigt bra sommar. 
 
Som bekant är vår trädgård fortfarande ett kapitel för sig och någon form av räddningsaktion skall till nu under vår och försommar. Först och främst behöver vi få bukt med alla hål och ojämnheter som är kvar från dränering och bergvärmeborrning. Men vi vet inte om det är enklast att lägga på ett nytt lager jord och så om gräset eller om det är bättre med att försöka gräva upp befintlig jord och sedan kratta det jämt istället?
 
Den stora drömmen är dock en altan som går längs med hela långsidan av huset. Ungefär 18 m lång och 4-5 meter bred. 
 
Huset fotat av mäklaren sommaren 2012
 
Nu är växtligheten och rampen borta intill huset. Ungefär där källarfönstret närmast rampen sitter, är det en höjdförändring på 30-40 cm. Det är högre mot garaget och lägre mot f.d. tallbollen. Vi har därför pratat om att göra ett trappsteg i altanen istället för att höja den så att den är i nivå hela vägen. Då kan man ha ett ställe för matplats och ett annat för lek/sol relativt naturligt.
 
Vi kommer vilja ha ett eller två strappsteg ner från altandörrarna, så altanen kommer inte bli så hög över marken. Vi tror att insynsmässigt så är det bättre med en lägre altan och sedan tar den inte så mycket sol från vare sig vanliga fönster eller källarfönster, även om vi sätter staket runt om.
 
För övrigt så tycker jag denna stilen på altan/staket är himla snygg. Har dock inte pratat med A om det ännu så vi får väl se vad han säger...
 
Påminner kanske mycket om en spalje, men tror det funkar fint ändå
Altan, Inspiration, Renoveringsblogg,