Det har tagit bra mycket längre tid än planerat med att renovera källaren. Helt klart mest för att vi har två små barn att se efter och våra vanliga barnvakter har inte heller varit tillgängliga. Men vi ser ljuset i tunneln. A håller på att sätta lister i Hannibal Lector-rummet, eller the love room som en kompis sa idag. Och skillnaden är enorm... 
 
Men för att spara lite på wowfaktorn kommer inga före/efter innan det faktiskt är helt klart. Ni får istället en nästan klart :)
 
 
Kakel från Konradssons (30x60), färg från Nordsjö
 
Vi har inte heller haft besök av elektrikern, utan det får vänta till efter semestrarna. Vi ska satsa på att vara fogade och färdiga i båda sovrummen till på söndag. 
 
Därefter är vi inte helt säkra hur vi ska göra. Vi har nämligen valt att göra ett flytande golv, utan trösklar. Alla trösklar är nämligen i trä i dagsläget och när vi bröt bort de som hörde till sovrummen såg vi att det låg en ingjuten träplanka under tröskeln - och den luktade inte helt 100. Så, alla trösklar ska bort! Men det kan vara svårt att få mätt exakt hur klinkret hamnar i förrådet eftersom det är några rader mellan sovrummen och ingången till förrådet. Så vi får se, antingen så vågar vi oss på det, eller så gör vi förrådet sist av allt. 
 
Gillestugan är egenligen mer prio eftersom vi behöver tömma hela vardagsrummet i samband med att vi ska lägga in golvvärmen där. Så allt här uppe ska ner helt enkelt. Hur vi ska klara av att bo här under tiden ska bli intressant att se. Men i värsta fall får jag ta barnen och bo någon annanstans. Rörläggarna har sagt att slangen och värmeplåtar tar max en dag för dem att fixa, men du får inte gå på dessa utan de måste skyddas av antingen golv eller masonite direkt. Så vi får se helt enkelt... Lite svettigt lär det bli :) 
Konradssons Kakel, Källare, Källarrenovering, Nordsjö, Renovering, Renoveringsblogg,

1 kommentarer

Anonym

29 Sep 2017 22:37

Va är det för märke på mosaiken? Är det vit fog? Så fint och stilrent.

Svar: Jag kan kolla om vi har kvar någon kartong men mosaiken är egentligen en kakelplatta som ser ut som mosaik. Den är köpt på FF Kakel i Göteborg. Fogen är vit ja och är köpt på Bruksspecialisten (också i Göteborg). Den kallades något särskilt som jag inte minns nu såklart. Nu är jag bortrest över helgen men ska se om jag kan kika på det på söndag när jag är hemma igen.
R & A

Kommentera

Publiceras ej