Efter lite velande så har vi äntligen kommit igång med det första momentet för köket. Det som involverar att vi byter fönstrena. Våra pappor har ställt upp som uppslagverk och vi har på detta vis kommit fram till att vi byter alla fönstren på nord/ostsidan för att få så symetriskt utseende i fasaden som möjligt. Det medför att även fönstret i mellansovrummet och i matsalen kommer bytas. De två som hamnar i mitten, i köket kommer att bli kortare än de som sitter där idag, på så vis blir det inga konstigheter med bänkskiva, bakkanter och blandare.
 
En snickare har varit här och mätt och donat och har även beställt fönstren vi ska ha. De gamla 2-glas fönstren i trä kommer ersättas av H-hängda, matta aluminiumfönster med en ruta (luft?) istället för de tvådelade som sitter idag. Vidare så kommer några proffs hem till oss på tisdag och mäter köket. Det har varit svårt att få till bra ytmått i och med vår "köksö" och med 8 meter bänkskiva på ingång så vill vi helst inte chansa på måtten.
 
Planen för köket är att vi beställer det efter mätning och installerar efter jul. Förra Ikea-köket strulade lite när kylskåpet blev restnoterat så därför är det bättre att ta det lite senare. Hantverkarna verkar dessutm svåra att få tag på just nu men januari brukar vara en lugnare månad för de allra flesta.
 
 
Fönster, Ikea, Renovering,