När golvvärmen äntligen var på plats var det dags att börja lägga golv. Eftersom vi gillar genomgående teman så köpte vi samma ekparkett från Byggmax (Barlinek) som vi redan lagt i vårt och I:s sovrum. För att spara tid tog vi hemleverans, himla smidigt! 
 
Först den obligatoriska dämpningen, här för underlag med golvvärme
 
Det tål att sägas igen, men oj vad mycket längre tid det tar med två små barn hemma! Det finns dock alltid föredelar med allt, som i vårt fall har vi lärt oss att bli oerhört effektiva när tillfälle väl ges. Vardagsrummets dryga 30 m2 la vi färdgt på 4,5 h.
 
1/5 och ca 1 h jobb
 
Vi hade lite otur med parketten denna gången. När skivorna packades ihop hade det kommit in sågspån som tyvärr gjort fula märken i vissa av dem. Självklart så nöts ett parkettgolv också men det kändes tråkigt att redan ha jack i den när den var helt nylagd. Men det var inte värre än att runga Byggmax och sedan åka in och byta ut de felaktiga skivorna mot nya paket. 
 
Färdigt!
 
Vi har kört på ett flytande golv så parketten fortsätter även ut i hallen och alla sovrum. Vi kommer dock lägga klinker i den delen av hallen som är mot ytterdörren. Känns som det är smartast ur smutssynpunkt...
 
Här är hallen nästan färdigt
 
Vi köpte allt parkettgolv, foam, trälim (till spånskivorna) och lister på Byggmax. Tillsammans med hemkörningen landade vi på knappt 14 000 kr för 45 m2. Övrig yta läggs det klinker på. Totalt la va ca 10 timmar (ihop) så det är ett väldigt enklet golv att lägga. I vart fall när man gjort det förut :)
Barlinek, Byggmax, Parkett, Renovering, Renoveringsblogg,

Kommentera

Publiceras ej