Igår var vi ute och kollade läget ytterligare en sväng. Vi skulle egentligen gå till eldabutiken här i Kungsbacka och kolla på kaminer men det låg en köksaffär ovanpå så vi tog oss en sväng där. Det slutade med att de ska slå oss en signal på måndag.
 
Prisuppgift mellan tummen och pekfinger 120 000 kr exkl vitvaror. Så det tillkommer runt 40 000 kr till. Så vi vet redan att det blir för dyrt för vår budget denna gång. Vi måste verkligen öva på att säga nej till försäljare. Varför ska vi lägga tid på sådant som vi inte vill ha?
 
Vi var även en sväng förbi Kvik. Vi har svängt från en 12 mm tjock ljusgrå kompositskiva till en 20 mm tjock tjusgrå laminatskiva. Säljaren på Kvik är dock väldigt bra på att göra saker och ting så "allvarliga". T.ex. skulle vi inte hitta en vvs:are förens i januari om vi inte bokade någon nu. Jag gillar inte den typen av stress och det gör inte A heller. Så hur nöjda vi än må känna oss med designen så undrar vi hur bra det är att bli stressade redan innan köket ens är beställt.
 
Vad hände med allt ordnar sig?
 
Det är tråkigt att vi inte gillar Ikeas luckor. Annars hade de varit ett bra altenativ. Det blir nog några turer till innan vi sätter punkt för detta projekt.