Badrumsrenoveringen tickar på här hemma. Sedan jag skrev sist så visade det sig att vår golvbrunn inte längre låg i våg och det har tagit snickaren ett antal timmar att rätta till detta. Anledningen stavas bananbjälklag, som i och för sig är ett uttryck jag hittat på själv, men ändå.
 
Som jag skrev innan så var bjälklaget i den del där den gamla brunnen satt, lite som en banan. Det förekom inte bara på en bjälke utan verkade vara så på samtliga i den inre delen av badrummet. När snickaren byggde ramen runt om brunnen så var allt i våg. Men när han skruvade fast golvspånskivan så tryckte detta på bjälklaget vilket fick brunnen att flytta på sig. Visserligen bara 1-2 mm men tillräckligt för att den inte längre skulle vara i våg.
 
Vår snickare fick sedan en hedersam uppgift att fixa detta problem. Det tog väl nästan 6 timmar. Men nu sitter den där den ska i alla fall!
 
 
Igår gjordes hela golvet färdigt och den konstruktionsplyfa som ska sitta är också på plats. Idag gipsas det. Allt rullar på helt enkelt!
Badrumsrenovering, Renovering, Renoveringsblogg,