Igår gjorde vi färdigt det sista på entrén för detta år. Hela ytan har täckts med makadam och på detta ligger det flis. Vi tänkte, tänkte lite till och tog slutligen en till tankerunda innan vi kom fram till att vi vill ha en liten yta för planterade blommor. Vi tycker det ger ett lite mjukare och mer inbjundande känsla än om det bara blir plattor och gräsmatta. Så sagt och gjort, här har vi plats för framtida blommor.
 
Framtida plantering innan trappan
 
Vår tanke är att först kommer en ytan för t.ex. cyklar eller barnvagn, planteringen och sedan en yta för bord och stolar (eller cyklar och barnvagn...). Det finns en gammal tumregel som säger att man kan aldrig få för mycket förvaringsyta och vi tycker att leksaker, cyklar och barnvagnar kvalificerar in i detta tänk.
 
Hela ytan skall stenläggas, men först 2015
 
Nu sätter vi punkt för denna gång och låter årstiden få gruset att sätta sig ordentligt. Vi har testat att lägga en rad med de gamla plattorna längs med huset och vi tycker det får tummen upp. Vi får se vad ekonomin tillåter nästa år man annars är återanvändning av befintliga plattor ett alternativ. De som var hela har vi nämligen sparat.
 
Eventuellt går vi på och planterar perenner i "rabatten" men annars blir det ett vårprojekt:)
Förberedelse, Rabatt, Renoveringsblogg, Stenläggning,