Badrumsrenoveringen tickar på här hemma. Sedan jag skrev sist så visade det sig att vår golvbrunn inte längre låg i våg och det har tagit snickaren ett antal timmar att rätta till detta. Anledningen stavas bananbjälklag, som i och för sig är ett uttryck jag hittat på själv, men ändå.
 
Som jag skrev innan så var bjälklaget i den del där den gamla brunnen satt, lite som en banan. Det förekom inte bara på en bjälke utan verkade vara så på samtliga i den inre delen av badrummet. När snickaren byggde ramen runt om brunnen så var allt i våg. Men när han skruvade fast golvspånskivan så tryckte detta på bjälklaget vilket fick brunnen att flytta på sig. Visserligen bara 1-2 mm men tillräckligt för att den inte längre skulle vara i våg.
 
Vår snickare fick sedan en hedersam uppgift att fixa detta problem. Det tog väl nästan 6 timmar. Men nu sitter den där den ska i alla fall!
 
 
Igår gjordes hela golvet färdigt och den konstruktionsplyfa som ska sitta är också på plats. Idag gipsas det. Allt rullar på helt enkelt!
Badrumsrenovering, Renovering, Renoveringsblogg,

Kommentera

Publiceras ej