Den 22 december hade vi snickaren här som satte smyg och foder runt dörren. I och med detta kunde vi avsluta badrumsrenoveringen. Det är ett moment som kvarstår; duschväggen. Det tar dock 3-5 veckor för dörrarna att komma och till dess har vi ett duschdraperi på plats. Så badrummet var fullt funktionsdugligt så här 2 dagar före julafton 2015.
 
Elektrikern behöve också komma tillbaka för att justera spotarna. När du stänger ner belysningen dimrar de nämligen ner till minimum men stänger inte av sig helt. Det är fel på en transformator men vi sa att vi byter det efter helgerna. Huvudsaken är ju att vi har ljus där inne...
 
Dubbla duschar från Hansgrohe, Handdukstorkar från INR, WC från Ifö och högskåp från Ikea
 
Handfatet skymtas till höger på den översta bilden till vänster. Jag kom på att vi inte fotat åt det hållet så ni får hålla till godo med en bild från den tid innan elktrikern och snickaren varit på plats...
 
Ikea Godmorgon Odensvik med blandare från Hansgrohe. Även spegeln är från Ikea. Handduksknopp från Miller
 
Vi har nu passerat 1 månad sedan golvet flytspacklades och idag kan vi (försiktigt!) dra igång golvvärmen. Det ska bli extra trevligt:) En annan sak som inte syns i bild är den elektriska badrumsfläkten Intellivent. Den är fuktstyrd och typ ljudlös. Känns som en enorm förbättring av fuktigheten sedan den kom på plats.
 
Vi väntar ännu på sista räkningen från elektrikern. Men uppskattningsvis landar vi på ca 120 000 kr för hela renoveringen. En spräckt budget på 20% med andra ord... Vi ser det dock som väl investerade kronor :) Det känns som vi prioriterat rätt. Valt bra grejer, gjort vad vi kunnat själva men lejt bort allt det som kräver proffs. Resultatet är ett badrum vi är mycket stolta över. 
Badrum, Badrumsrenovering, Hansgrohe, INR, Ifö Sign 6860, Ikea, Intellivent, Miller,

5 kommentarer

Anonym

05 Mar 2016 08:13

Oj, vad bra det blev! Måste vara skönt att det äntligen blev klart!

David Albin

24 Aug 2016 20:55

Sjukt snyggt blev det !

Svar: Tack så mycket! En klar förbättring från tidigare :)
R & A

Göteborg badrumsrenoveringar

14 Sep 2016 19:35

Ser grymt ut! Vi är ute och gör en marknadsundersökning just nu och det hade varit kul att få inblick hur det gick till för er. Ni anställde ingen firma för att slutföra all renovering utan gjorde det delvis själv? Vad är fördelarna och nackdelarna med det här? Hade ni kunnat tänka er att anställa en firma som gjorde allt arbete om det bara var frågan om en mindre kostnad.

Uppskattar svar :-)

Mvh
Göteborg badrumsrenoveringar

Svar: Hej! Den främsta anledningen till att vi gjorde det själva var för att spara pengar. Mina svärföräldrar gjorde en snarlik renovering av sitt badrum under våren och betalade ungefär det dubbla mot vad vi fick göra. Vår situation var som sådan att jag var gravid med vårt andra barn och vi hade ett badrum som enligt besiktningsprotokoll hade en fuktskada i sig. Vi var därför livrädda att skadan skulle förvärras och därför hade vi en tidsaspekt att ta hänsyn till. Hade vi båda jobbat heltid, så att sparandet hade gått avsevärt snabbare än nu, så hade vi förmodligen lejt bort det mesta av arbetet.
Nackdelen med att leja bort är väl i så fall att man har mindre kontroll på vad som görs, och hur. Vi la stor omsorg i renoveringen och det är inte alltid man får bättre resultat bara för att man tar in proffs. Vi har en köksö i köket som lutar, trots att vi anlitat en större firma. Hantverkare är ju trots allt människor de med...

Men för att svara på din fråga. Vi hade absolut gärna anställt en firma om kostnaden var försvarbar och kvalitén på tjänsten var minst lika bra som det vi gjorde själva. Den tid vi la på badrummet hade vi kunnat jobba istället, så även sådana "dolda" kostnader får man ha i åtanke tycker jag.
R & A

Camilla

29 Sep 2017 19:56

Vilket fint badrum! Undrar hur ni tycker att den vita mosaikväggen håller sig? Blir den lätt smutsig? Med vänlig hälsning Camilla

Svar: Hej! Tack så mycket :) Mosaikväggen ser fortfarande ut som när den var ny. Jag tror hemligheten är att vi valde en fog som ska tåla förhållandet. Jag tvättar av den med ättika, citron och vatten ungefär en gång i månaden och hoppas att det räcker för många år framöver.
R & A

Anonym

29 Sep 2017 22:33

Är det vit fog. Va är det för märke/färg på mosaiken

Kommentera

Publiceras ej