Igår fick vi slutfakturan på elen. Nu gjorde elektrikern lite mer än bara elen i köket, eftersom så mycket "satt ihop", men om vi försöker sammanställa så har elektrikern:

Jordat hela köket
Dragit fram ny el till vägguttag i köket (fanns 2 innan, nu har vi 5 ställen - så skönt)
Dragit fram ny el till ny placering av kyl, frys, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin och häll
Ökat upp ampere till häll och ugn (var 10, nu 16)
Jordat alla lamputtag på övervåning och vissa i källaren
Installerat samtliga vitvaror
Satt dimbara trekantiga ledspottar under överskåp
Installerat dimmer till spottar
Material är inköpt till att dra om elen och jorda till alla vägguttag (inkl nya uttag). Vi tyckte det var bäst att köpa in det redan nu så att det blir samma uttag överallt.
 
Totalsumman stannar på 26.047 kr, där material utgör lite mer än hälften.
 
Vi är jättenöjda med Elinväst och Hagge och kan varmt rekommendera dem till kunder i Storgöteborg. Bra service hela vägen och som jag skrev i början, hur ofta hör hantverkaren av sig och kollar läget? Det har den här gjort vid flera tillfällen!
 
----
 
Vi väntar nu på slutfaktura från snickare/målare (den samfaktureras). Vi vet inte riktigt vad det kommer kosta men vi tror någonstans mellan 30-35 000 kr. Vår ursprungliga budget för hela köksrenoveringen var på ca 125 000 kr och nu gissar vi att vi landar ca 20% över detta, beroende på att vi anlitade proffs på det vi tänkt göra själva (snickare/målare). Men vi hade aldrig fått det resultatet vi fått nu om vi gjort det själva och dessutom mått så fysiskt och psykiskt bra under hela renoveringen. Så för vår del var det helt rätt att betala mer för nu har vi köket vi så länge drömt om :)
Elinväst, Kostnad, Köksrenovering, Renoveringsblogg,

Kommentera

Publiceras ej